Trump: 'China's slechte lucht komt naar ons!'

De Amerikaanse president Donald Trump heeft weer eens van zich doen spreken. Dit keer gaf hij een interview aan journaliste Greta van Susteren, waarin hij de nodige klimaatproblemen bij China legde. Sterker nog, slechte lucht in de VS is eigenlijk zelfs de schuld van China.

"Ik wil de schoonste lucht en het schoonste water op aarde. Ik wil kristalhelder water en dat hebben we", aldus de Grote Leider. "We zijn erg goed bezig wat betreft het milieu", zegt Trump, onder wiens leiding de VS vrij rap uit het klimaatakkoord van Parijs stapte.

De lucht is schijnbaar nog niet geweldig en de schuld daarvan ligt toch zeker deels bij China. "Kijk naar China, en andere landen met slechte lucht...zij hebben slechte lucht en dat komt zo naar de VS. Mensen willen er niet over praten, maar het komt allemaal hier naartoe", foetert Trump.

"Dan gaan wij dus ons best doen om alles schoon te houden, maar zij niet...en dat kost ons heel veel geld. We gaan geen biljoenen dollars besteden om de lucht voor anderen goed te maken, maar niet voor ons. America First, dat is en blijft mijn beleid."

Interview met Trump (Bron: YouTube)