NFL: Chargers na blunder arbiters en sterke comeback langs Steelers

De Los Angeles Chargers hebben op bezoek bij de Pittsburgh Steelers hun negende overwinning van het seizoen in de NFL gepakt. Daar was wel wat scheidsrechterlijke hulp bij nodig, net als een indrukwekkende comeback.

Dankzij twee touchdowns van James Conner in de eerste elf minuten kwamen de Steelers op 13-0, maar met een minuut te gaan in het eerste kwart sloegen de Chargers terug: Travis Benjamin tekende na een pass van quarterback Philip Rivers voor een 46-yard touchdown. Die had echter nooit gegeven mogen worden, want offensive tackle Sam Tevi maakte aan het begin van de play een overduidelijke valse start, die echter niet werd bestraft.

De Steelers leken zich er wel overheen te zetten en dankzij een field goal van Chris Boswell en een 28-yard touchdown van Antonio Brown na een pass van Ben Roethlisberger ging de thuisploeg met een 23-7 voorsprong de rust in. In het derde kwart kwam er weer hoop voor de Chargers, nadat Keenan Allen een pass van Rivers met het nodige kunst- en vliegwerk wist te vangen in de endzone, wat na de geslaagde 2-point conversion voor 23-15 zorgde.

Vroeg in het vierde kwart tekende Desmond King tot overmaat van ramp voor de thuisploeg voor een punt return touchdown, waarna Rivers combineerde met Allen voor de 2-point conversion en 23-23. Justin Jackson volgde daarna snel met een 18-yard touchdown en dus stonden de Chargers op een 23-30 voorsprong.

Dankzij een pass van Roethlisberger op Jaylen Samuels trokken de Steelers de stand weer gelijk, maar in de slotseconden ging het alsnog fout. Kicker Mike Badgley miste aanvankelijk, maar door een verdedigende fout van de Steelers mocht hij nog eens aanleggen. Dit keer werd zijn trap geblocked, maar weer kreeg hij wegens een overtreding een nieuwe kans en dit keer was het wél raak: 30-33 winst voor de Chargers. 

Uitslagen NFL zondag
Atlanta Falcons - Baltimore Ravens 16-26
Cincinnati Bengals - Denver Broncos 10-24
Detroit Lions - Los Angeles Rams 16-30
Green Bay Packers - Arizona Cardinals 17-20
Houston Texans - Cleveland Browns 29-13
Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts 6-0
Miami Dolphins - Buffalo Bills 21-17
New York Giants - Chicago Bears 30-27 OT
Tampa Bay Buccaneers - Carolina Panthers 24-17
Oakland Raiders - Kansas City Chiefs 33-40
Tennessee Titans - New York Jets 26-22
New England Patriots - Minnesota Vikings 24-10
Seattle Seahawks - San Francisco 49ers 43-16
Pittsburgh Steelers - Los Angeles Chargers 30-33

Steelers - Chargers (Bron: YouTube)