FOK! Wat een weer: zowaar droger

Vanochtend is het wisselend bewolkt en komen er vooral in de kustprovincies enkele buien voor. In de loop van de dag neemt de kans op een bui sterk af en zijn er flinke perioden met zon. In de avond is het overwegend droog met brede opklaringen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 9°C. De wind is west tot noordwest en zwak tot matig, in het noordelijke kustgebied vrij krachtig. De wind draait later in de middag en avond naar zuidwest tot zuid en is dan overal zwak tot matig.

In de nacht naar woensdag is het droog en zijn er vooral in het zuiden wolkenvelden. Met name in het noorden en oosten kan er een mistbank voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C in Zeeland tot rond het vriespunt in het noordoosten. De wind draait naar zuid tot zuidoost en blijft zwak tot matig.

Woensdagochtend neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en in de middag wordt het overal bewolkt. Aan het eind van de ochtend begint het te regenen in Zeeland en dit regengebied breidt zich naar het noordoosten toe uit. In de avond regent het op veel plaatsen. De maximumtemperatuur wordt pas aan het einde van de avond bereikt en varieert van 6°C in het noordoosten tot 10°C in het zuidwesten. De zuidoostenwind is zwak tot matig, boven het IJsselmeer en aan zee (vrij) krachtig. In de loop van de avond wordt de wind zuidelijk. (Bron: KNMI)

Nederland

Mooie wolken boven de Maas bij Overasselt (Foto: StateOfMind )
Mooie wolken boven de Maas bij Overasselt (Foto: StateOfMind )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!