Engeland gastvrouw EK 2021

Het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen wordt in 2021 gespeeld in Engeland. De UEFA heeft maandag het toernooi aan de Engelsen toegekend, ze waren ook de enige kandidaat. Nederland moet zich dan wel eerst kwalificeren. De loting voor de EK-kwalificatie vindt op 22 februari plaats. Aan het toernooi mogen zestien landen meedoen.

Engeland organiseerde in 2005 ook al het EK voor voetbalsters. Duitsland boekte toen hun vierde Europese titel op een rij. Met het Engelse vrouwenvoetbal gaat het goed. Het elftal haalde op het vorige EK de halve finales. Ze werden met 3-0 verslagen door het Nederlands elftal. De Lionesses zijn ook van de partij op het aanstaande wereldkampioenschap in Frankrijk.

Er zal worden gespeeld in de volgende stadions: Brighton & Hove Albion's Amex Stadium, Brentford's Community Stadium, MK Dons' Stadium MK, Manchester City's Academy Stadium, Nottingham Forest's City Ground, Rotherham's New York Stadium, Sheffield United's Bramall Lane and Southampton's St Mary's Stadium. De finale van het EK zal worden gespeeld op Wembley. De Londense voetbaltempel is een jaar eerder ook al het decor van de beslissende fase van het EK voor mannen. Dan zijn de halve finales en de eindstrijd op Wembley.

Engeland is als gastland al verzekerd van deelname aan het EK. Op 22 februari gaan de overige landen in de pot voor de loting van de kwalificatie, dat na het WK begint. De negen groepswinnaars en drie beste nummers twee plaatsen zich voor de continentale eindronde, de andere zes landen die als tweede eindigen in hun poule strijden in de play-offs om de drie resterende tickets.