All Blacks Sevens winnen eerste toernooi World Series

In Dubai is het nieuwe seizoen in de Sevens World Series van start gegaan, het hoogste niveau van het internationale rugby sevens. De winst in het eerste toernooi ging naar Nieuw-Zeeland, nadat de All Blacks Sevens in de finale wonnen van de Verenigde Staten.

Nieuw-Zeeland kwam de groepsfase met drie zeges door: 28-7 tegen Wales, 28-17 tegen Spanje en 24-7 tegen de VS. De Amerikanen wonnen dan weer met 29-0 van Spanje en 33-12 van Wales. In de kwartfinales rekende Nieuw-Zeeland met 21-7 af met Schotland, gevolgd door een nipte 7-5 overwinning tegen Engeland. De VS won met 24-12 van Fiji en was in de halve finales met 22-17 te sterk voor Australië.

In de finale werd de score geopend door een try van Tone Ng Shiu, maar dankzij Stephen Tomasin kwam de VS in de tweede helft weer terug. Dylan Collier trok vervolgens ten strijde en drukte de try, nadat de Amerikaan Carlin Isles - de snelste rugbyspeler ter wereld - nét tekort kwam om hem terug te halen. Ngarohi McGarvey Black plakte er nog een try aan vast, waardoor de All Blacks Sevens met 21-5 wonnen.

De hoogtepunten van de kwartfinales tot en met de finale (Bron: YouTube)