Voor tienduizenden euro's kleding gestolen bij kledingwinkel

Twee kledingwinkels in Oisterwijk zijn de afgelopen nacht slachtoffer geworden van een (poging tot) inbraak. Er werd voor tienduizenden euro’s aan kleding buitgemaakt. 

De eerste melding kwam binnen om 03:15 uur. Bij een winkel aan De Lind gingen alle alarmen af. Eenheden werden naar de winkel gestuurd maar ter plaatse bleken de daders al gevlogen; zij hadden een bijna lege winkel achtergelaten. Op camerabeelden is te zien dat drie mannen in een wit busje het rolluik saboteren, de ruit inslaan en vervolgens de auto volladen met dure merkkleding. De eigenaar, die later ter plaatse kwam, meldde dat het hier om spullen ter waarde van een bedrag van tienduizenden euro’s gaat. 

Tweede inbraak niet gelukt
Om 05:30 uur kwam er een volgende melding. Een getuige meldde dat er bij een kledingwinkel aan de Dorpsstraat drie mannen met bivakmutsen zouden lopen die uit een donkerkleurige BMW station gestapt waren. Van alle kanten werden surveillance-eenheden die kant opgestuurd. De mannen stapten weer in en reden hard weg zonder dat ze ingebroken hadden. De auto werd nog gezien in de omgeving maar kon verder niet worden aangehouden. 

De politie is op zoek naar getuigen en vraagt mensen die iets gehoord of gezien hebben contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoiem.