Schansspringer Kobayashi niet te stoppen

Schansspringer Ryoyu Kobayashi is dit seizoen niet te stoppen. De Japanner begon met een derde plek in Wisla, boekte in Ruka vervolgens zijn eerste twee World Cup-zeges en pakte in het Russische Niznhy Tagil op zaterdag een derde plek.

Daar kwam zondag dan alweer de derde overwinning van het seizoen en zijn carrière bij, wederom met behoorlijke overmacht. In de eerste ronde sloeg de Japanner een gaatje richting de Noor Johann André Forfang, de winnaar van zaterdag, waarna hij ook in de finaleronde een geweldige sprong liet zien.

In die tweede ronde kon de Pool Piotr Zyla hem wel bijbenen, maar Zyla stond na één ronde nog op de tiende plek en was dus al kansloos voor de winst. Hij steeg wel van de tiende naar de derde plek en mocht zo naast Kobayashi en Forfang, die als tweede eindigde, het podium betreden. Zin landgenoot Kamil Stoch greep er met een vierde plek net naast.

De uitslag is hier te vinden.

Er stond weer geen maat op Kobayashi (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen, die in het Noorse Lillehammer sprongen, werd het een Duits 1-2'tje, aangevoerd door Katharina Althaus. Ze stond na de eerste ronde op de derde plek, maar een geweldige tweede sprong catapulteerde haar naar de leiding en ruim ook. Landgenote Ramona Straub eindigde als tweede op ruime achterstand, maar nog wel vlak voor de Oostenrijkse veterane Daniela Iraschko-Stolz.

Straub kon wel tevreden zijn, want ze mocht voor het eerst het podium betreden in de World Cup. De 17-jarige Russische Lidiia Iakovleva en de Duitse Juliane Seyfarth, de verrassende winnaars van hun eerste World Cup-wedstrijden op zaterdag en vrijdag, eindigden nu als zesde en achtste.

De uitslag van de vrouwen staat hier.

Althaus springt naar de winst (Bron: YouTube)