Politie vindt tweede babylijkje na vondst dode baby in kledingcontainer

De politie heeft in Duisburg (Duitsland) een 35-jarige vrouw aangehouden omdat ze één, en mogelijk twee baby's omgebracht heeft. Op 17 november vonden medewerkers van een sorteercentrum in Kielce (Polen) een babylijkje tussen oude kleding, afkomstig uit een inzamelingscontainer uit Duisburg.

Het bleek een meisje te zijn, dat tussen 31 oktober en 8 november in de container gedumpt moest zijn. Uit onderzoek is gebleken dat Mia, de naam dat haar door de politie werd gegeven, levend ter wereld moet zijn gekomen. Het is onbekend of ze al dood was toen ze in de container werd gegooid. 

Na een speurtocht langs ruim 300 kledingcontainers in Duisburg waarbij een speurhond bij één van de containers aansloeg en tips van getuigen kwamen ze bij deze vrouw uit. Bij een huiszoeking vrijdagnacht trof de politie nóg een babylijkje aan. Ook werden er bebloede lakens gevonden. De vrouw heeft inmiddels bekend dat het dit meisje haar dochter is, maar over Mia heeft ze nog geen verklaring afgelegd. Uit DNA-onderzoek moet nu blijken of ze ook banden heeft met Mia.

Willekeurige kledinginzamelcontainers van het Duitse Rode Kruis (Foto ter illustratie: Stefan Flöper / Wikimedia Commons)
Willekeurige kledinginzamelcontainers van het Duitse Rode Kruis (Foto ter illustratie: Stefan Flöper / Wikimedia Commons)