Uitslag Feyenoord - PSV

PSV heeft zijn eerste nederlaag van dit seizoen in de Eredivisie geleden. Feyenoord was in de eigen Kuip met 2-1 te sterk.

De Rotterdammers, die begonnen zonder Van Persie en Botteghin in de basis, waren in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Jerry St. Juste en Berghuis slaagden er niet in grote kansen te benutten, maar na een half uur was het toch raak. Jörgensen bracht de stand op 1-0. Vijf minuten later verdubbelde Larsson de score naar 2-0. Feyenoord kreeg vlak voor rust wel een tegenvaller te verwerken toen Jörgensen met een hamstringblessure het veld moest verlaten.

In de tweede helft probeerde PSV terug te vechten, maar tot kansen leidde dit aanvankelijk niet. Toen bij Feyenoord na een uur ook aanvoerder Clasie met een blessure uitviel kreeg de thuisclub het nog lastiger. Tien minuten later bracht Bergwijn de spanning terug door de 2-1 te maken. Even later miste Bergwijn een flinke kans op de 2-2. Lozano ging nog wel voor de rebound,maar werd gehinderd door een uit het publiek gegooide bal.

In de slotfase waren er nog wel wat kleine kansjes voor PSV maar Feyenoord hield stand, waardoor de eerste nederlaag voor PSV dit seizoen een feit is.

PSV-speler Pablo Rosario in duel met Feyenoord-speler Sam Larsson (Pro Shots / Stanley Gontha)