Uitslag Ajax - ADO Den Haag

Ajax heeft zondagmiddag een gemakkelijke overwininning geboekt op ADO Den Haag. In de Johan Cruijff ArenA waren de Amsterdammers met 5-1 te sterk voor de ploeg uit Den Haag.

Na twintig minuten spelen had Ajax al afstand genomen van ADO. Na vijftien minuten opende David Neres de score. De Braziliaan schoot met zijn rechterbeen van dichtbij raak. Na een mooie aanval van Ajax was het niet lang daarna ook 2-0. Dusan Tadic gaf voor richting Zakaria Labyad, die op zijn beurt met het hoofd Nicolás Tagliafico bediende, die vervolgens simpel afwerkte.

In de 38ste minuut leek ADO terug in de wedstrijd te komen. Uit een vrije trap maakte Aaron Meijers de aansluitingstreffer. Nog voor rust maakte Matthijs de Ligt via een afstandschot het verschil weer naar twee doelpunten.

Vlak na rust maakte Donny van de Beek al snel de 4-1. Na de goal van de Ajax-middenvelder kregen de Amsterdammers nog genoeg kansen op de 5-1, maar pas in de 83ste minuut maakte invaller Kasper Dolberg, met een formidabel stiftje, de 5-1 en dat was tevens de eindstand.

Daley Sinkgraven maakte na ruim een jaar blessureleed zijn rentree bij de thuisploeg.

 

AFC Ajax

5 - 1

ADO Den Haag

 15' Neres
 21' Tagliafico
 43' De Ligt
 48' v.d.Beek
 83' Dolberg
   38' Meijers
 
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 53.644
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Mazraoui
De Ligt
Blind
Tagliafico
v.d.Beek (Wöber/59)
Labyad (Sinkgraven/78)
De Jong
Neres
Huntelaar (Dolberg/69)
Tadic
  Zwinkels
Troupée
N.Kuipers
Bakker
Kanon
Meijers
Malone (Falkenburg/77)
Immers
Goossens (Zhang/ 69)
Becker
Lorenzen (Necid/46)