Van der Sar benadrukt: "Niemand van de kern zal vertrekken"

Ajax-directeur Edwin van der Sar zegt nog maar eens dat de Amsterdammers in de winterstop niet van plan zijn om belangrijke spelers te laten gaan.

"Het zou kunnen dat er spelers bijkomen, maar we laten niemand vertrekken die we niet willen laten vertrekken. We zijn door in de Champions League, we willen de achtste finales ook goed ingaan. Je kunt natuurlijk kijken naar jongens die niet genoeg speeltijd krijgen, maar niemand van de kern zal vertrekken", zegt Van der Sar in gesprek met FOX Sports .

De overwintering in de Champions League levert Ajax tevens de nodige miljoenen op. Toch vindt de algemeen directeur dat van secundair belang. "Voor de club en spelers zijn deze wedstrijden belangrijk voor de ontwikkeling. Dat is belangrijker dan wat er bijkomt", stelt Van der Sar. Ajax neemt het zondagmiddag om 12.15 uur op tegen ADO Den Haag. Trainer Erik ten Hag geeft in het competitieduel de voorkeur aan Klaas-Jan Huntelaar boven Kasper Dolberg. Bij de bezoekers is smaakmaker Abdenasser El Khayati niet van de partij.

Ajax won eerder deze week met 0-2 van AEK Athene. Het team van Ten Hag is daardoor voor het eerst sinds het seizoen 2005/06 achtste finalist in de Champions League. De Amsterdammers werden destijds uitgeschakeld door Internazionale.