Russische rodelaars verrassen Duitsland

De World Cup rodelen in het Canadese Whistler is zaterdagavond afgesloten met de eerste estafette van het seizoen. Dat leverde gelijk een verrassende winnaar op, want Duitsland won níet, in tegenstelling tot eigenlijk bijna elke andere estafette in het rodelen.

Met Natalie Geisenberger, Felix Loch en het duo Toni Eggert/Sascha Benecken had Duitsland een bizarre hoeveelheid mondiale titels en World Cup-zeges in het team, zoals altijd, maar het bleek niet genoeg. Geisenberger was wel iets sneller dan de Russische Tatyana Ivanova, maar Loch en Eggert/Benecken moesten uiteindelijk 0,09 seconden toegeven op Semen Pavlichenko en het verrassend sterke duo Vsevolod Kashkin/Konstantin Korshunov. Kyla Graham, Reid Watts en Tristan Walker/Justin Snith pakten namens Canada een knappe derde plek.

De wedstrijd bij de vrouwen werd eerder op de dag wel een prooi voor Geisenberger, die vooral in de tweede run hard uithaalde door haar baanrecord van de eerste run aan gort te sleeën. Landgenote Julia Taubitz eindigde als tweede op 0,291 seconden, een enorm verschil in het rodelen.

De Amerikaanse Emily Sweeney keerde op bijzonder fraaie wijze terug in de World Cup: op de Olympische Spelen van Pyeongchang raakte de Amerikaanse in februari zwaar geblesseerd aan haar rug, maar ze is weer fit en eindigde op 0,417 seconden zeer fraai als derde, vlak voor de gedeeld vierde plek van de Letse Eliza Cauce en de Duitse veterane Tatjana Hüfner.

Het World Cup-circus trekt nu door naar het eveneens in Canada gelegen Calgary, waar komend weekeinde gerodeld wordt. De wedstrijden zijn voor de liefhebber hier terug te kijken - en gedurende het weekeinde ook live te zien.