Bokser Stevenson in kritieke toestand na wereldtitelgevecht

Bokser Adonis Stevenson ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De 41-jarige Canadees (27-1, 24 KO's) vocht zaterdagavond in Quebec tegen de Oekraïner Oleksandr Gvozdyk (15-0, 12 KO's), met als inzet Stevenson's WBC-wereldtitel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg).

Superman Stevenson was lange tijd de beste van de twee, maar in de tiende ronde wist Gvozdyk hem met een paar rake klappen aan het wankelen te krijgen. Dat motiveerde de Oekraïner, die er in de elfde ronde ook tegenaan ging. Aan het einde van de ronde had hij Stevenson definitief te pakken en mepte hij de Canadees met enkele harde klappen tegen het canvas.

Stevenson werd vervolgens op een brancard afgevoerd en verliet de arena per ambulance. Promoter Yves Michel kwam later op de avond met een statement: "De familie van Stevenson wil zijn vrienden en fans er van op de hoogte brengen dat Adonis op het moment in kritieke toestand op de intensive care ligt. Ze waarderen alle steun en willen via deze weg vragen om hun privacy te respecteren. Verdere mededelingen worden voorlopig niet gedaan."

Stevenson - Gvozdyk (Bron: YouTube)