Parkeerwachter wil bekeuring schrijven, krijgt kopstoot

Een parkeerwachter die zaterdagmiddag in Waalwijk een bekeuring wilde uitschrijven heeft dat moeten bekopen met onder andere een kopstoot.  Om 16.20 uur kwam de melding binnen bij het Operationeel Centrum dat er gevochten zou worden op de Irenestraat. Verschillende surveillance-eenheden werden er heen gestuurd.

Onderweg kwam de informatie dat een parkeercontroleur in gevecht was met een verdachte. Op de Irenestraat troffen ze een man die door anderen onder controle werd gehouden en ze troffen de parkeercontroleur. De verdachte werd in de politieauto gezet en de controleur deed zijn verhaal. Hij wilde een bekeuring uitschrijven maar de bestuurder van de betreffende auto was het daar niet mee eens. De man spuugde op de grond voor de ambtenaar en reed weg.

Daarna bedacht hij zich en kwam terug. Op dat moment spuugde hij tegen de controleur aan. Die pikte dat niet en hield de man aan. Maar de verdachte verzette zich hevig en de controleur kreeg een kopstoot. Verschillende omstanders schoten de parkeerwachter te hulp en brachten de verdachte onder controle. De politie bracht de 24-jarige Roemeen naar het bureau.