Lake Louise wordt 'Schmidhofer See' na Oostenrijks 1-2'tje op afdaling

Alpineskiester Nicole Schmidhofer boekte vrijdag in Lake Louise op de afdaling haar eerste World Cup-zege, zaterdagavond (Nederlandse tijd) kwam daar gelijk een tweede achteraan.

Er stond opnieuw een afdaling op het programma en het was olympisch combinatiekampioene Michelle Gisin die de eerste echt snelle tijd liet noteren. Niet veel later was het de beurt aan Schmidhofer en de Oostenrijkse dook 0,47 seconden onder Gisin's tijd door.

Anna Veith kwam niet in de buurt, maar de vierde Oostenrijkse achter elkaar die naar beneden ging werd wel gevaarlijk: Cornelia Hütter kwam tot 0,44 seconden van haar landgenote, die daarna niet meer werd gepasseerd en Lake Louise zo min of meer omdoopte in Schmidhofer See.

Mikaela Shiffrin was in het eerste deel overigens nog bloedsnel onderweg, maar de Amerikaanse slalomspecialiste gaf uiteindelijk 0,63 seconden toe en eindigde als vierde, voor de jonge en verrassende Italiaanse Nicol Delago.

Zondag staat er om 19.00 uur (NL) nog een super-G op het programma in Lake Louise. Op dat onderdeel is Schmidhofer de regerend wereldkampioene, wat voor dit weekeinde haar enige zege op het hoogste niveau was.