Politie zoekt getuigen mislukte plofkraak

De recherche is bezig met een uitgebreid onderzoek naar een mislukte plofkraak die op de vroege ochtend van zondag 2 december heeft plaatsgevonden aan het Delflandplein in Amsterdam. Rond 06.40 uur kwamen er bij de meldkamer meerdere meldingen binnen dat er een harde knal was gehoord aan het Delflandplein.

Toegesnelde politiemensen hebben geconstateerd dat er geprobeerd is om een geldautomaat te forceren met - vermoedelijk - explosieven. De schade is beperkt gebleven tot de geldautomaat en er zijn geen panden of woningen ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse om eventuele achtergebleven explosieven veilig te verwijderen.

De recherche spreekt graag met iedereen die mogelijk iets gezien heeft wat met deze zaak te maken kan hebben. Na de harde knal zijn vermoedelijk drie mannen op twee scooters weggereden. Iedereen die hen mogelijk gezien heeft, spreekt de recherche graag. Daarnaast worden ook mensen die mogelijk voorafgaand aan de plofkraak iets hebben gezien, verzocht zich te melden. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.