Uitslag AZ - Willem II

Fran Sol was vanavond opnieuw belangrijk voor zijn ploeg Willem II. In het uitduel tegen AZ maakte de Spaanse spits twee doelpunten en dat was voldoende voor de zege in Alkmaar: 0-2.

Na drie minuten kwam Willem II al op voorsprong. In eerste instantie kreeg Sol de bal niet tegen de netten, nadat hij eerst kopbal op de keeper eindigde en vervolgens de rebound miste. Nadat die opnieuw werd ingebracht was het wel raak voor de Spaanse spits.

AZ ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar enkele kansen voor, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Na een counter van de Tilburgers tikte Sol de voorzet van Donis Avdijaj.

In de tweede helft ging AZ op zoek naar de aansluitingstreffer. Waar de thuisploeg in de eerste helft nog enkele kansen kreeg zat dat er in de tweede helft niet in. Willem II bleef dan ook makkelijk overeind en nam de drie punten mee naar huis.

Sol is door zijn twee doelpunten nu gedeeld topscorer in de eredivisie. De spits van Willem II heeft nu twaalf keer gescoord, evenveel als Luuk de Jong. In de laatste drie wedstrijden wist Sol vijf treffers te maken.