Voetballertjes gebruiken eend als voetbal

Voetbalvereniging SV Always Forward in Hoorn had vanmorgen de club VV De Zouaven op visite. Altijd gezellig, een potje voetbal tussen kinderen van circa 9 jaar op zaterdagochtend. Blijkbaar verveelden de bezoekende voetballertjes zich op het terrein van Always Forward en zochten zij wat vertier. Dat vonden ze buiten het terrein van het complex in de vorm van een eend. 

De kinderen gebruikten de eend als voetbal volgens Fred Perrier van de dierenambulance in Hoorn. Het beest heeft de actie van de kinderen moeten bekopen met een 'afhangende vleugel' zo meldt Fred aan de Telegraaf: "Of dat te maken is, is altijd de vraag. Gelukkig krijgen we zulke meldingen nooit binnen. Dit vind ik te zot voor woorden". 

SV Always Forward heeft inmiddels een statement op de website geplaatst waarin het bestuur schrijft: "Het bestuur van SV Always Forward heeft zaterdag kennisgenomen van het incident op het terrein van de club waarbij door een groep kinderen tegen een eend geschopt werd. Het incident heeft buiten het terrein nabij de ingang van Always Forward plaatsgevonden en er waren geen spelers van onze club bij betrokken. Een gewaarschuwde medewerker van Always Forward heeft de dierenambulance gebeld."

Verder laat de club weten dat er wat het bestuur betreft "er op of om een sportcomplex (maar natuurlijk gewoon helemaal nergens) plaats voor dergelijk respectloos en laf gedrag naar dieren toe." Op de website van VV De Zouaven vinden we nog geen statement, maar voorzitter Cees Deen liet aan de Telegraaf weten: "Dit is niet iets wat we willen. We willen altijd fair play, op en buiten het veld. Ik denk alleen dat het buiten het voetbal is gebeurd. Maar we keuren het af. Of ze nu lid zijn van onze club of niet: dit zou geen enkel kind moeten doen.”