Wilder 20kg lichter dan Fury: "Hij gaat knock-out"

Zaterdagnacht, of eigenlijk zondagochtend Nederlandse tijd, staat de wereldtitel in het zwaargewicht bij boksbond WBC op het programma. In het Staples Center in Los Angeles verdedigt Deontay Wilder dan zijn titel tegen de Brit Tyson Fury.

Vrijdagavond stond de weging op het programma en daar bleek Wilder slechts 96,4 kilogram te wegen. Alleen bij zijn profdebuut in 2008 was The Bronze Bomber lichter en het verschil met de 30-jarige Fury is aanzienlijk: The Gypsy King bracht 116 kilogram op de schaal tijdens de weging, waarbij de twee elkaar ook nog even zogenaamd stoer in de ogen keken.

Toch was Wilder zelfverzekerd: "Het wordt mijn belangrijkste, maar niet mijn zwaarste gevecht. Ik heb van mannen gewonnen die veel sterker zijn dan Fury en ik ga hem knock-out slaan", aldus de Amerikaan, die 39 van zijn 40 gevechten op knock-out won. Fury brengt een record van 27-0 in de ring, met daarbij 19 KO's.

Wilder en Fury stappen waarschijnlijk rond een uur of zes Nederlandse tijd de ring in, afhankelijk van de gevechten op de undercard. Daar wordt onder meer gestreden door Jarrett Hurd en Jason Welborn, met als inzet de IBF-, IBO- en WBA-wereldtitels in het superweltergewicht, en zwaargewichten Joe Joyce (6-0, 6 KO's) en Joe Hanks. Op het FOK!forum kun je in dit topic terecht voor meer informatie en om natuurlijk mee te praten.