Man City legt druk bij concurrentie; Leicester passeert Man United

Manchester City heeft zaterdagmiddag tegen Bournemouth zijn twaalfde overwinning geboekt in veertien duels dit seizoen in de Premier League. Leicester versloeg op eigen veld Watford met 2-0.

Manchester City - AFC Bournemouth 3-1
Het elftal van manager Josep Guardiola nam op eigen veld na rust afstand van Bournemouth: 3-1. Door de zege is de voorsprong van de koploper op achtervolger Liverpool opgelopen tot vijf punten, al spelen the Reds zondag nog de stadsderby tegen Everton.

De regerend landskampioen begon zonder vaste waarden als Kyle Walker, David Silva en Sergio Agüero, maar het begin van de ploeg mocht er wezen. Bernardo Silva nam na ruim een kwartier voetballen de 1-0 voor zijn rekening, nadat doelman Asmir Begovic maar half had ingegrepen.

Manchester City wist daarna niet door te pakken en zag Bournemouth in de voorlaatste minuut van de eerste helft zelfs langszij komen. Simon Francis bracht de bal vanaf de rechterkant van het veld in het strafschopgebied van de thuisploeg, waarna Callum Wilson doelman Ederson Moraes kansloos liet met een schitterende kopbal.

Raheem Sterling herstelde de voorsprong van Manchester City twaalf minuten na rust in ere, door attent te reageren op een rebound. De Engels international had vlak daarvoor al kunnen scoren, maar stuitte toen na een bijzonder indrukwekkende solo op de paal. De formatie van Guardiola bleef daarna domineren en gooide de wedstrijd elf minuten voor tijd uiteindelijk definitief in het slot. Na een fraaie combinatie tussen de inmiddels ingevallen David Silva en Leroy Sané bepaalde Ilkay Gündogan de eindstand met een intikker.

Leicester City - Watford 2-0
Leicester City kende voor eigen publiek een absolute droomstart, want de formatie van Claude Puel verschafte zichzelf binnen 23 minuten een riante voorsprong. Jamie Vardy opende na een klein kwartier de score uit een strafschop, waarna James Maddison halverwege de eerste helft op zeer fraaie wijze voor de 2-0 zorgde. De creatieve middenvelder nam een voorzet van Marc Albrighton perfect uit de lucht, waarna hij Adrian Mariappa uitspeelde en besloot met een rake volley.

Bij Watford ontbrak Daryl Janmaat nog altijd vanwege blessureleed en zonder de Nederlander kwamen de Hornets uiteindelijk niet meer in de buurt van een resultaat en eindigden zij uiteindelijk nog met tien man, na een rode kaart voor Étienne Capoue. Leicester City is door de zege opgeklommen naar een zevende plaats in de Premier League en is onder meer Manchester United gepasseerd op de ranglijst.