Nederland begint goed aan EK handbal

Het Nederlandse handbalteam is het Europees kampioenschap goed begonnen. De vrouwen onder leiding van bondscoach Helle Thomsen versloegen Hongarije met 25-28. Na een wisselvallige eerste helft kwam Oranje in de tweede helft op stoom.

Hongarije, op papier de sterkste tegenstander in groep C, opende de score maar daarna was het drie keer Nederland dat het net vond. De Hongaarse vrouwen namen vervolgens het initiatief in de wedstrijd over, mede vanwege slordigheden bij de aanval aan Nederlandse kant. In de slotfase van de eerste helft kwam Nederland terug tot 11-11.

Na de rust kwam Nederland herboren het veld op en nam voor het eerst sinds het begin van de wedstrijd de leiding. Via meerdere doelpunten van Lois Abbingh en Laura van der Heijden kwam Oranje op een 16-19 voorsprong. Even zakte het spel weer tot het niveau van de eerste helft en kwamen de Hongaren weer op gelijke hoogte. Daarna herpakte men zich weer en liep vijf doelpunten weg. In de slotfase scoorde Hongarije nog drie keer maar de zege kwam voor Nederland niet meer in gevaar.