Driedubbel Duits dubbelsucces, Kindl wint in World Cup rodelen

Na het openingsweekeinde in Innsbruck-Igls is de World Cup rodelen neergestreken in het Canadese Whistler, de hogesnelheidsbaan waar in 2010 om de olympische titels gestreden werd.

Dat leverde vrijdagnacht (Nederlandse tijd) in de dubbels gelijk flink Duits succes op. Toni Eggert - met gebroken been - en Sascha Benecken versloegen hun landgenoten in een bijzonder spannende strijd. Met nog vier teams te gaan was de leiding in handen van Tristan Walker en Justin Snith uit Canada, maar olympisch kampioenen Tobias Wendl en Tobias Arlt doken onder hun tijd door.

Vervolgens was het de beurt aan de Benjamins van het Duitse dubbelrodelen: Robin Geueke en David Gamm. Zij deden het uitstekend en hielden precies één honderdste van een seconde over op Wendl/Arlt. Eggert/Benecken was als volgende duo aan de beurt en was aan de finish 0,019 seconden sneller dan Geueke en Gamm.

Thomas Steu en Lorenz Koller domineerden in Innsbruck en waren in de eerste run nu ook weer een klasse apart, maar de jonge Oostenrijkers maakten een fout en tuimelden van het podium. Ze kwamen op 0,183 seconden over de streep, één duizendste voor Walker/Snith en goed voor de vierde plek, met dus een geheel Duits podium - en allemaal binnen 0,029 seconden - als resultaat.

Mannen
Bij de mannen was er wél Oostenrijks succes. Wereldkampioen Wolfgang Kindl liet zien ook buiten zijn Innsbruck op dreef te zijn door in zowel de eerste als tweede run de snelste tijd neer te zetten. Hij won zo met 0,099 seconden voorsprong op de Duitser Felix Loch, die op de baan van Whistler olympisch goud won.

De derde plek werd flink gevierd, want die was voor Reinhard Egger. De toch al 29-jarige Oostenrijker kwam nog nooit verder dan een paar vierde plekken, maar door de Rus Semen Pavlichenko nu één duizendste van een seconde van zich af te houden pakte hij met plek drie dan eindelijk een podium.