Tiener Twente kraakt Ajax in vrouwentopper

De vrouwen van FC Twente hebben de Eredivisiekraker tegen Ajax gewonnen. De nummers één en twee van de gelopen drie seizoen namen het op De Toekomst tegen elkaar op en vooral Joëlle Smits was op dreef.

De pas 18-jarige Smits opende de score vijf minuten voor rust namens Twente en daar bleef het lange tijd bij. Pas in de 84e minuut werd er weer gescoord: Vanity Lewerissa tekende voor de gelijkmaker, maar Smits liet het daar niet bij zitten. De tiener was vijf minuten later opnieuw trefzeker en bezorgde Twente dit keer de 1-2 winst tegen de regerend kampioen.

Ajax staat na tien wedstrijden en nu drie opeenvolgende nederlagen op een teleurstellende vijfde plek met vijftien punten, Twente heeft er 21 uit elf wedstrijden. Er is echter vaak baas boven baas, zo ook hier: PSV heeft na elf duels al 28 punten te pakken. De Eindhovense ploeg won op De Herdgang met 6-1 van sc Heerenveen. De bezoekers kwamen nog wel op 0-1 na tien minuten, maar de goal van Nathalie van den Heuvel bleek nutteloos: dankzij onder meer twee treffers van Katja Snoeijs won PSV alsnog met 6-1.

PEC Zwolle gaf een vroege 1-0 voorsprong thuis weg tegen VV Alkmaar, dat uiteindelijk met een 1-2 zege op zak huiswaarts keerde. Achilles'29 won het kelderduel met Excelsior Barendrecht met 1-0.