Bokser Knockout CP Freshmart verdedigt wereldtitel in suf gevecht

Bokser Knockout CP Freshmart heeft met succes zijn WBA-wereldtitel in het minimumgewicht (-47,6kg) verdedigd. De 28-jarige Thai was in het Thaise Chonburi te sterk voor Byron Gallito Rojas uit Nicaragua, die hij in 2016 de wereldtitel afpakte.

De oplettende lezer zal wellicht denken 'Knockout CP Freshmart? Wat een gekke naam!' en dat klopt. De beste man is geboren als Thammanoon Niyomtrong, maar zoals vechtsporters in Thailand dat zo vaak doen veranderde hij zijn naam om zijn sponsor - supermarktketen CP Freshmart - beter te vertegenwoordigen. Bij zijn profdebuut debuut pakte Knockout in 2012 al de WBC-jeugdtitel in het minimumgewicht, die hij vervolgens zeven keer met succes verdedigde.

Een zege op de tot dan toe ongeslagen Carlos Chocorroncito Buitrago uit Nicaragua leverde hem in 2014 de interimtitel bij de WBA op, die hij drie keer met succes verdedigde, waaronder nog eens tegen Buitrago. In juni 2016 stond Knockout dan tegenover wereldkampioen Rojas, die hij op punten versloeg. Sindsdien verdedigde 'Little Pacquiao' zijn wereldtitel vijf keer alvorens Rojas weer op de deur klopte voor een rematch.

Het werd een behoorlijk suf gevecht, waarin de heren vooral op elkaar hingen. Na vijf kansloze ronden begon Knockout wel wat meer tikken uit te delen, maar na twaalf matige ronden vol kopstoten kon ook het Thaise publiek nauwelijks enthousiast juichen. Knockout werd door alle juryleden aangewezen als winnaar en is dus nog altijd ongeslagen: 19-0.

Beelden van het gevecht, met excuses voor de matige kwaliteit (Bron: YouTube)