Eindelijk World Cup-winst voor schansspringster Seyfarth

Niet alleen alpineskiester Nicole Schmidhofer en langlaufster Jonna Sundling wonnen vrijdag hun eerste World Cup-wedstrijd ooit, ook voor de Duitse schansspringster Juliane Seyfarth was er een eerste zege en wel in het Noorse Lillehammer.

Seyfarth debuteerde in 2011 in Lillehammer, toen daar op 3 december de eerste World Cup voor vrouwen ooit gehouden werd. Vrijdag was het alweer haar 84e wedstrijd, maar verder dan drie vijfde plekken was ze nog nooit gekomen, tot vrijdag.

In de eerste ronde liet de 28-jarige Duitse een gigantische sprong zien en dat leverde haar een enorme voorsprong op. Haar tweede sprong was iets minder fantastisch, maar makkelijk goed genoeg om de winst te pakken. De twee grand dames van de vorige twee jaar, Maren Lundby uit Noorwegen en de Japanse Sara Takanashi, moesten op ruime afstand genoegen nemen met de overige twee podiumplekken.

Een speciale vermelding was er tot slot nog voor Lidiia Iakovleva. De pas 17-jarige Russische sprong haar derde World Cup-wedstrijd en werd knap achtste.

Seyfarth springt naar de winst (Bron: YouTube)