Skiester Schmidhofer wint na 11 jaar eindelijk in World Cup

Alpineskiester Nicole Schmidhofer heeft eindelijk haar eerste zege in de World Cup te pakken. De 29-jarige Oostenrijkse debuteerde in het seizoen 2006/07, maar pas in haar 129e wedstrijd was het raak en wel tijdens de afdaling in Lake Louise.

De Zwitserse Michelle Gisin mocht als eerste naar beneden en de olympisch kampioene op de combinatie bleek een ijzersterke tijd neergezet te hebben. Tina Weirather had op 0,44 seconden lang de tweede plek in handen, tot Stephanie Venier uit Oostenrijk zich daar 0,02 seconden voor wist te skiën. Als vijftiende mocht Schmidhofer naar beneden en de wereldkampioene op de super-G ging als een trein: ze denderde over de finish in een 0,15 seconden snellere tijd dan Gisin.

Daarmee leek het podium beslist, tot Kira Weidle naar beneden kwam. De jonge Duitse gaf 0,50 seconden toe op Schmidhofer en dat was goed voor plek drie en haar eerste World Cup-podium ooit, voor Venier, Weirather en de Sloveense Ilka Stuhec, die het hele olympische seizoen door een blessure moest missen.