Riiber wint na millimetersprint op noordse combinatie

Jarl Magnus Riiber heeft in het Noorse Lillehammer zijn tweede World Cup-zege op de noordse combinatie geboekt. De 21-jarige Noor was in een zeer fraaie wedstrijd de beste in etappe één van de Lillehammer triple.

In tegenstelling tot bij de normale wedstrijden werd nu op de eerste dag van de kleine schans gesprongen, gevolgd door vijf in plaats van tien kilometer langlaufen. De Oostenrijker Franz-Josef Rehrl sprong het beste: hij pakte gelijk 27 seconden voorsprong op landgenoot Mario Seidl, terwijl in de halve minuut na Seidl onder meer de Duitser Eric Frenzl en Riiber vertrokken.

Dat werd dan ook al snel de achtervolgende groep, waarin Frenzel het tempo aangaf op de langlaufski's. Beetje bij beetje werd Rehrl ingelopen en in de absolute slotfase moest de Oostenrijker eraan geloven. Riiber en Frenzel vochten het vervolgens uit in de sprint, waarin de jonge Noor de veelvoudig World Cup-kampioen op enkele millimeters het nakijken gaf. Rehrl eindigde op een paar seconden als derde en mocht zo wel zijn eerste World Cup-podium vieren.

Het langlaufen leverde mooie strijd op (Bron: YouTube)