Witte rook bij Force India: Stroll in 2019 naast Perez

Het was de afgelopen maanden een goed bewaard geheim in de Formule 1, maar eigenlijk is het geen verrassing; Lance Stroll rijdt in het nieuwe seizoen voor Force India en is daarmee de opvolger van Esteban Ocon.

"Dit is het begin van een ongelofelijk spannende reis in mijn Formule 1-carrière. Ik kijk ernaar uit samen te werken met dit succesvolle team met een geweldige cultuur. Het is een nieuwe uitdaging en die ga ik graag aan", aldus Stroll op de officiële website van Force India.

Sinds het faillissement van Force India en de daaropvolgende overname van het consortium van Lawrence Stroll was de toekomst van Lance al duidelijk: na 2018 zou de Canadees, die dit seizoen voor Williams geen potten wist te breken, voor het team van zijn vader gaan rijden.

"Ik ben blij dat we de komst van Lance eindelijk kunnen bevestigen", liet teambaas Otmar Szafnauer weten. "Dit geeft ons een mooie line-up met een perfecte mix van jeugd, talent en ervaring. Lance is pas twintig jaar oud en heeft al twee jaar Formule 1-ervaring op zak, met daarbij een eerste startrij en een podium. We zien enorm veel potentie in hem en we zijn ervan overtuigd dat we een omgeving kunnen creëren waarin hij opbloeit."