Atlanta United en Portland Timbers naar MLS-finale

De finale van de Major League Soccer, de Amerikaanse voetbalcompetitie, gaat tussen Atlanta United en de Portland Timbers. De ploegen wonnen donderdagavond respectievelijk de Eastern en Western Conference en strijden op 8 december in één wedstrijd in Atlanta om de titel.

Atlanta won in een kolkend Mercedes-Benz Stadium in eigen huis al de eerste wedstrijd met 3-0 van de New York Red Bulls. In New Jersey, waar het toch wat minder leeft dan in Atlanta, werd het een wat gezapige wedstrijd. Tim Parker tekende pas diep in blessuretijd voor de enige goal, maar daar had New York niet genoeg aan.

Atlanta speelt pas haar tweede seizoen in de MLS, maar heeft gelijk al goede naam gemaakt. Onder leiding van topschutter Josef Martínez uit Venezuela groeide de ploeg in no-time uit tot razend populaire club, met een van de hoogste gemiddelde bezoekersaantallen ter wereld.

Atlanta United - New York Red Bulls, de eerste wedstrijd (Bron: YouTube)

In Portland speelden de Timbers eerder in de week al een eveneens vrij suffe wedstrijd tegen Sporting Kansas City: er viel niet één goal. In Kansas City was dat anders en al na twintig minuten zette Daniel Salloi het Children's Mercy Park in vuur en vlam met de 1-0.

Sebastian Blanco trok de stand namens Portland kort na rust gelijk met een heerlijke uithaal en dankzij Diego Valeri kwamen de bezoekers ook al rap op 1-2. Gerso tekende tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker, maar een goal van Valeri in de 99e minuut gooide de boel definitief op slot: 2-3 Portland.

Sporting Kansas City - Portland Timbers (Bron: YouTube)