Idiote asociaal aangehouden na achtervolging

Agenten hebben donderdag 29 november rond 14:38 uur een 32-jarige man opgepakt. Hij kon na een achtervolging op de Ringbaan-West in Tilburg worden aangehouden. De verdachte bleek onder invloed van drugs achter het stuur te zitten.

De achtervolging startte op de Zevenheuvelenweg waar de dienders de verdachte een stopteken gaven vanwege zijn opvallende rijgedrag. Hij reed namelijk dwars door een passerende rouwstoet heen, bovendien hadden de agenten het vermoeden dat de auto mogelijk gestolen was. De verdachte zette zijn auto aan de kant, maar terwijl agenten met hem in gesprek waren besloot de man er vandoor te gaan.

Er ontstond een achtervolging die eindigde toen de man al spookrijdend op de Ringbaan-West uiteindelijk toch stopte. De man weigerde de auto uit te komen. Hierop werden de ruiten van zijn voertuig door de agenten met hun wapenstok stuk geslagen en werd de man via een van de ramen naar buiten getrokken.

Geen gewonden
Tijdens de achtervolging raakte wonder boven wonder niemand gewond, wel raakte een aantal auto’s beschadigd. En dit terwijl de verdachte, met hoge snelheid en rode verkeerslichten negerend, zich over voet- en fietspaden en spookrijdend door het verkeer heen bewoog. De man is naar het cellencomplex vervoerd. Een eerste test wees uit dat hij vermoedelijk onder invloed van drugs achter het stuur zat. In de auto werden twee zakjes hennep gevonden. Ook bleek op het politiebureau dat de man nog 88 dagen celstraf had open staan.

Rijbewijs
De man zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij wordt verdacht van spookrijden, gevaarlijk rijgedrag, belediging (het opsteken van zijn middelvinger naar de agenten), bedreiging (hij bedreigde in het cellencomplex een agent met de dood) rijden onder invloed, negeren van een stopteken, negeren van een rood licht en het niet voldoen aan een bevel of vordering. Zijn auto is in beslag genomen, er wordt nog onderzoek gedaan of de auto gestolen is.