Boksers Bivol en Yafai verdedigen wereldtitels, Fury en Wilder maken zich klaar

Bokser Dmitry Bivol heeft met succes zijn WBA-wereldtitel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg) kunnen verdedigen. In een wat gezapige partij in Atlantic City was de Rus (14-0) op punten te sterk voor de Canadese veteraan en oud-wereldkampioen Jean Pascal (33-5).

In het voorprogramma pakte de Rus Sergey Kuzmin (13-0) de intercontinentale WBA-titel in het zwaargewicht, door de 'oude' Amerikaan LaRon Mitchell (16-1) te verslaan. De scheidsrechter besloot in de zesde ronde in te grijpen na een harde tik op het gezicht van Mitchell.

De pas 24-jarige Oezbeek Murodjon Akhmadaliev won in 2016 brons op de Olympische Spelen, waar Oezbekistan bizar goed op dreef was, en is inmiddels prof. Zijn debuutjaar 2018 beëindigde hij met zijn vijfde zege: Isaac Zarate (16-3) werd in de negende ronde gered door de scheidsrechter, waardoor Akhamdaliev de intercontinentale WBA-kampioen is in het superbantamgewicht (-55,3kg).

Monaco
In Monte Carlo werd een andere wereldtitel vergeven. De Brit Khalid Yafai (24-0) verdedigde daar zijn WBA-wereldtitel in het supervlieggewicht (-52,5kg). De Mexicaan Israel Gonzalez was zijn uitdager, maar na twaalf ronden waren de juryleden het er allemaal over eens: Yafai is nog altijd de wereldkampioen.

Twee andere titels stonden er op het spel in Monte Carlo. De Chinees Meng Fanlong (13-0) klopte de Brit Frank Buglioni in de vijfde van twaalf ronden en is de intercontinentale IBF-kampioen in het lichtzwaargewicht. De Amerikaan Michael 'The Bounty' Hunter (15-1) versloeg de gigantische Rus Alexander 'The Great' Ustinov (34-2) in de strijd om de internationale WBA-titel in het zwaargewicht.

Komend weekeinde
De ogen zijn nu vooral gericht op zaterdag. In Quebec City verdedigt Adonis Stevenson (29-1), 41 jaren jong, zijn WBC-wereldtitel in het lichtzwaargewicht tegen de ongeslagen interimkampioen Oleksandr Gvozdyk (15-0, 12 KO's) uit Oekraïne.

In Los Angeles wordt ook gevochten en dat is een van de grote partijen van het jaar: Deontay Wilder (40-0) gaat zijn WBC-wereldtitel in het zwaargewicht verdedigen tegen het Engelse enfant terrible Tyson Fury (27-0). Jarrett Hurd (22-0) en Jason Welborn (24-6) vechten daarvoor al om Hurd's wereldtitels bij de IBF, IBO en WBA in het superweltergewicht (-69,9kg).