Kluivert wint Golden Boy Web Award

Justin Kluivert is de winnaar geworden van de eerste Golden Boy Web Award. Dat bracht Tuttosport woensdag naar buiten.

De Italiaanse sportkrant reikt ieder jaar de Golden Boy Award uit aan het beste talent in Europa (21 jaar of jonger) van het kalenderjaar. Rafael van der Vaart was in 2003 de eerste winnaar. Dit jaar was er voor het eerst een 'web award', waarbij voetbalfans op de website van Tuttosport hun stem konden uitbrengen. Kluivert is ook genomineerd voor de reguliere Golden Boy Award.

In totaal brachten 21.369 mensen hun stem uit en daarvan kozen er 4.472 voor Justin Kluivert. De buitenspeler van AS Roma bleef nummer twee Thomas Davies (Everton, 4000) ruim voor. De derde plaats was voor Real Madrid-talent Vinícius Júnior met 1.758 stemmen.

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt eindigde op de vierde plaats met 1.701 stemmen, terwijl Kylian Mbappé genoegen moest nemen met plaats zes. De sterspeler van Paris Saint-Germain kreeg 1.274 stemmen.

Tuttosport bracht vorige week naar buiten dat Kluivert bovenaan stond bij de verkiezing voor de Golden Boy Award. Een panel van 35 journalisten heeft tot het einde van deze maand de tijd om een voorkeur aan te geven. De winnaar wordt dus over enkele dagen bekend en hij mag op 17 december de prijs in ontvangst nemen tijdens een voetbalgala in Turijn.