Familiefeestje loopt uit de hand, 15 arrestaties

Een familiefeestje in Rijen is afgelopen nacht behoorlijk uit de hand gelopen. Rond 01:00 uur kregen de aanwezigen in zaal 'De Vijf Eiken' aan de Oosterhoutseweg ruzie met elkaar. Ook zouden er schoten gelost zijn en gingen de mensen met elkaar op de vuist. Volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage brak er paniek uit onder de feestvierders en ging het er 'behoorlijk chaotisch' aan toe. 

Behalve tientallen agenten en een arrestatieteam werden ook politiehonden en helikopter opgeroepen. Op de Oosterhoutseweg arresteerde de politie 15 mensen die inmiddels het feest verlaten hadden. 8 van hen worden volgens de woordvoerder verdacht van openlijke geweldpleging. Onder de arrestanten bevonden zich ondermeer een 18-jarige man uit Rijen die een ploertendoder op zak had. Ook werd een 36-jarige man uit Beverwijk opgepakt die illegaal in Nederland verblijft. Over de andere verdachten is nog niets bekend volgens omroep Brabant. 

Een persoon werd met een hoofdwond afgevoerd door de ambulance. Andere slachtoffers zijn op eigen gelegenheid naar de EHBO gegaan. Twee van de slachtoffers, een 46-jarige vrouw en een 40-jarige man (beiden zonder vaste woon- of verplaats), hebben aangifte gedaan van zware mishandeling en openlijke geweldpleging.