11-jarige beroofd van fiets

Afgelopen vrijdag is een 11-jarig jongetje uit Monnickendam het slachtoffer geworden van een straatroof. Het jongetje was rond 08:20 uur op zijn fiets onderweg naar school en fietste het fietstunneltje onder de N247 in. In de richting Noordeinde zag het slachtoffertje een jongeman lopen die hij wilde passeren.

Op het moment dat hij de jongen inhaalde, voelde hij dat deze tegen hem aansprong. Hierdoor kwam hij ten val en raakte hij gewond. Toen hij weer opstond zag hij dat zijn belager er op zijn fiets in onbekende richting vandoor ging. Hierna rende het jongetje in paniek naar school alwaar hij zijn verhaal heeft kunnen doen.

Het jochie omschreef de dader als volgt: een man van circa 18 jaar oud, licht getint, ongeveer 1,75 meter lang met een normaal postuur. Hij had kort opgeschoren haar met aan de voorkant krullen. Hij droeg een grijze spijkerbroek en strakke trui en had een mintgroene rugtas met logo bij zich. De politie is op zoek naar getuigen. Deze kunnen zich melden via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.