Red Dead Online-bèta vanaf morgen beschikbaar

De langverwachte bèta van het online gedeelte van Red Dead Redemption 2, Red Dead Online, gaat morgen van start. Dat meldt The Verge op basis van bronnen bij Rockstar zelf. Een niet-onbelangrijke kanttekening: alleen mensen met de Ultimate Edition van het spel kunnen morgen al beginnen, de rest volgt later deze week.

Op woensdag kunnen mensen aan de bèta beginnen die Red Dead Redemption 2 op de releasedag (26 oktober) hebben gespeeld, op donderdag opent de bèta voor mensen die tijdens het releaseweekend (26 tot en met 29 oktober) hebben gespeeld en tenslotte kan vanaf vrijdag iedereen zich aan de bèta wagen. Zo'n versplinterde manier van mensen aan de bèta toelaten is wat opmerkelijk, zie het als Rockstars manier om de early adopters onder ons te bedanken.

In de bèta kunnen gamers een personage samenstellen, vaardigheden kiezen en de online wereld van RDR2 verkennen. Deze wereld is volgens Rockstar identiek aan de wereld die we uit de gewone game kennen, maar dan zonder solo-missies. Je zal dus gewoon NPC's tegenkomen, op dieren kunnen jagen en een eigen gang kunnen samenstellen van maximaal zeven spelers. De eerste impressies zullen ongetwijfeld morgen al her en der verschijnen, dus houd FOK!Games in de gaten.