Albon vervangt Hartley bij Scuderia Toro Rosso

Voor Brendon Hartley zit zijn carrière in de Formule 1 er voorlopig op. Maandag maakte Scuderia Toro Rosso bekend, dat Alexander Albon in 2019 voor het team zal racen. Eerder werd al de rentree van Daniil Kvyat bevestigd voor het nieuwe seizoen.

"Het is een geweldig gevoel om nu te weten dat ik volgend jaar in de Formule 1 rijd", aldus Albon op de officiële website van Scuderia Toro Rosso. Dit jaar reed de Britse Thai in de Formule 2 en liet daar een goede indruk achter door vier races te winnen. Bovendien werd hij in de strijd om het kampioenschap derde en bleef Nyck de Vries nipt voor.

"Tijdens mijn carrière in de single-seaters heb ik vele ups en downs meegemaakt. Red Bull liet mij in 2012 vallen, dus vanaf dat moment wist ik dat het moeilijker zou worden om de Formule 1 te halen", refereerde Albon naar zijn tweede kans bij Red Bull.

Teambaas Franz Tost is in zijn nopjes met de line-up voor het nieuwe seizoen. "Alexander heeft in 2018 een indrukwekkend Formule 2-seizoen afgewerkt", liet hij weten. Daarnaast is Tost erg te spreken over de inhaalkwaliteiten van zijn nieuwe rijder. "De manier waarop hij in races veel van zijn rivalen inhaalt, laat zien dat hij volwassen en klaar voor de Formule 1 is. Scuderia Toro Rosso kijkt dan ook erg uit naar 2019. Met Daniil en Alex hebben we twee jonge, extreem sterke en competitieve coureurs."

Met de aanstelling van Albon is vrijwel de gehele top vier van de Formule 2 gepromoveerd naar de Formule 1. Voor De Vries, nummer vier van dit jaar, was dus geen stoeltje weggelegd, maar wie weet dat hij volgend jaar wel kans maakt op een zitje.