Onthulling nieuwe Alien-game op Game Awards 2018

Er is oproer gaande in de wereld van Alien-games, met een nieuwe titel die naar alle waarschijnlijkheid aangekondigd gaat worden op de Game Awards in december. Vorige week werd er op naam van 20th Century Fox een trademark geregistreerd voor een onaangekondigde game met de naam Alien: Blackout.

De registratie van het handelsmerk valt samen met een Twitter-tease van Game Awards-baas Geoff Keighley, die begin november een weinigzeggende afbeelding publiceerde met de woorden 'WORLDS WILL CHANGE' en de begeleidende tekst 'Worlds will change on December 6'. Opvallend aan de afbeelding is dat de tekst in een letterytpe is geschreven dat veel weg heeft van de tekst die we kennen van Weyland-Yutani, een fictief tech-bedrijf uit het Alien-universum. Het logo van Weyland-Yutani gaat eveneens gepaard met een soortgelijke tekst ('Building Better Worlds').

Het lijkt erop dat een nieuwe gamestudio, Cold Iron, de ontwikkeling van de nieuwe Alien-game voor zijn rekening gaat nemen. Volgens hun website wordt er op dit moment hard gewerkt aan een nieuwe 'pc en console shooter gebaseerd op de Alien-franchise'.  Ook zijn ze momenteel nog op zoek naar nieuwe mensen die willen helpen bij de ontwikkeling. Even afwachten dus wat 6 december gaat brengen. 

De meest recente Alien-game was Alien: Isolation die in 2014 uitkwam. Die game kon, in tegenstelling tot enkele daaraan voorafgaande Alien-games, rekenen op zeer goede recensies.