Gurney verslaat Van Gerwen in spannende finale Players Championship Finals

Het is Danny Noppert niet gelukt om zich te plaatsen voor de finale van de Players Championship Finals. In Minehead moest hij in de halve finales met 11-3 buigen voor Daryl Gurney. 

Bij Noppert was de tank leeg zo leek het. Het stond zo 6-1 voor Gurney. Noppert kwam toen nog even goed in zijn spel en maakte er 7-3 van. De Noord-Ier kreeg vervolgens alle tijd van Noppert en de legs binnen te harken en won eenvoudig met 11-3. Gurney neemt het in de finale op tegen Gary Anderson of Michael van Gerwen. Die halve finale begint nu. 

Update 22.00 uur

Michael van Gerwen staat in de finale van de Players Championships Finals. Na een moeizame openingsfase tegen Gary Anderson van 0-3 en 3-5 knokte Van Gerwen zich in het duel. Op 7-7 pakte de Nederlander de break, maar moest die weer afstaan (9-9). Een elfdarter bracht de Nederlander op matchpoint en maakte het af met een 121-finish voor 11-9.

Eerst is de finale van het jeugd WK tussen  tussen Martin Schindler en Dimitri Van den Bergh. Als afsluiter van de avond is dan de finale van de Players Championship Finals tussen Van Gerwen en Gurney.

Update 22.22 uur

Dimitri van den Bergh heeft zijn wereldtitel bij de junioren met succes geprolongeerd. Hij won met 6-3 van Martin Schindler. 

Update 23.35 uur

Daryl Gurney is de nieuwe winnaar van de Players Championship Finals. Hij verslaat in de finale Michael van Gerwen met 11-9. Twaalf legs stonden Gurney en Van Gerwen volledig naast elkaar en was er geen break te noteren. Twee keer pakte de Nederlander een break voorsprong, maar hij kon het niet afmaken. Dat deed Gurney wel met een bulls-eye finish.

Bij 6-6 was het Van Gerwen die als eerste toesloeg. De Brabander vergat alleen om gelijk door te drukken, want hij gooide zijn eigen leg niet uit in zes beurten. Gurney profiteerde, counterde een 180’er en kwam weer op voorsprong met een 64-finish: 8-7. Het werd 8-8 en Van Gerwen kwam opnieuw op voorsprong via dubbel zestien. Hij zette niet door, waardoor Gurney terug kon breaken en op 9-9 kon komen. 

Een sterke leg van de Noord-Ier bracht hem als eerste op de tien en hij profiteerde van een hele zwakke leg van de Nederlander. Die was na vijf beurten nog niet op een dubbel aanbeland en Gurney maakte het af met een bulls-eye 85-finish.