Rugbyers ontsnappen aan blamage tegen Zwitserland

De Nederlandse rugbyers hebben ook de tweede wedstrijd in de Rugby Europe Trophy gewonnen. Na een simpele zege in en op Polen (0-49), bood Zwitserland in Amsterdam beduidend beter partij: 36-15.

De Zwitsers kwamen na zeven minuten verrassend op voorsprong, maar dankzij penalty's van David Weersma en een try van Siem Noorman stond Nederland bij rust wel op een 16-5 voorsprong. Dat was knap, want Nederland had het tien minuten lang met een man minder moeten doen wegens een gele kaart voor Kevin Krieger.

Een try van de geboren Nieuw-Zeelander Storm Carroll bracht Nederland naar 26-15, maar nadat Kieran Hogg van het veld werd gestuurd kreeg Nederland het zwaar. De Zwitsers lieten echter kans op kans liggen, waarna Carroll Nederland bij de hand nam, met een try van Wolf van Dijk als resultaat. Carroll maakte het vervolgens zelf nog af met een try.

Nederland speelt op 9 maart de derde wedstrijd tegen Portugal, op papier de sterkste tegenstander. De winnaar van het toernooi, dat loopt tot juni 2019, mag spelen om een plekje in het Rugby Europe Championship, het hoogste niveau voor landen buiten de Six Nations.