NHL: Jonge Laine speelt sensationele wedstrijd en scoort 5 keer

De ijshockeyers van de St Louis Blues hebben in de NHL in eigen huis klop gekregen van de Winnipeg Jets. Het spektakelstuk eindigde in 4-8, maar de ogen waren vooral gericht op de pas 20-jarige Fin Patrik Laine.

In de eerste periode tekende David Perron voor de 1-0, maar twee minuten later trok Blake Wheeler de stand al gelijk. Nog geen minuut later bracht Laine de Jets op voorsprong, waarna Vladimir Tarasenko dan weer voor de gelijkmaker zorgde: 2-2.

Laine ging vervolgens pas echt los. Vroeg in de tweede periode maakte hij de 2-3, teamgenoot Brandon Tanev scoorde 2-4 en in de zes minuten daarna was Laine nog eens twee keer trefzeker: 2-6.

De jonge Fin maakte er vroeg in de derde periode ook gelijk maar 2-7 van, waarmee hij de eerste speler sinds 2011 werd die vijf keer scoorde in één NHL-wedstrijd. Ryan O'Reilly en Patrick Maroon deden namens de Blues nog wat terug, maar Brendan Lemieux bracht de eindstand op de borden.