Uitslag PEC Zwolle - ADO Den Haag

Abdenasser El Khayati is opnieuw belangrijk geweest voor ADO Den Haag. In de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle maakte de middenvelder twee goals en een assist en dat goed voor de zege in Zwolle: 2-3.

PEC nam al in de zevende minuut de leiding via Thomas Lam, die vanuit een corner van dichtbij raak kopte. Tien minuten later was het al gelijk toen El Khayati een penalty benutte.

Lang zou het niet gelijk blijven, want één minuut kwam PEC opnieuw op voorsprong na een blunder in de ADO defensie. Aaron Meijers wilde terugkoppen op de uitkomende doelman Robert Zwinkels, maar hij kopbal ging voorbij de doelman, waarna Clint Leemans de 2-1 eenvoudig maakte. Ook nu zou PEC Zwolle niet lang genieten van de voorsprong, want zes minuten later was het alweer gelijk opnieuw via El Khayati.

Ditmaal was het wel lang wachten op een nieuwe goal. Zeven minuten voor tijd maakte Nick Kuipers uit een corner de winnende goal voor ADO op aangeven van El Khayati, die nu bij de laatste dertien goals van ADO is betrokken met een assist of als afmaker.

PEC Zwolle

2 - 3

ADO Den Haag

 7' Lam
 18' Leemans
   17' El Khayati (pen)
 24' El Khayati
 83' N.Kuipers
 
 Gele kaart: v.Crooy, (PEC Zwolle), Falkenburg, Bakker, (ADO Den Haag)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 12.152
Arbiter: Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
v.d.Hart
Ehizibue
Lam (Lachman/84)
v.d.Berg
Paal
Hamer (Genreau/59)
Dekker (Scamacca/76)
Leemans
v.Crooy
v.Duinen
Namli
  Zwinkels
Troupée
N.Kuipers
Kanon
Meijers
Becker (Goppel/ 87)
Immers
El Khayati (Beugelsdijk/ 90 3)
Bakker
Lorenzen
Falkenburg (Zhang/78)