Van Gerwen eenvoudig langs Brown, Noppert in slotfase langs King

Michael van Gerwen (29) heeft op overtuigende wijze de derde ronde bereikt bij de Players Championship Finals in Minehead. De nummer één van de wereld versloeg Keegan Brown (26) uit Engeland met 6-1. Ook Danny Noppert staat in de derde ronde. Hij won ternauwernood met 6-5 van Mervyn King. 

Van Gerwen leverde een uitstekende partij af met 106 gemiddeld, zestig procent op de dubbels en vier maximale scores. Mighty Mike gaat het in de derde ronde opnemen tegen Stephen Burton, die verrassend afrekende met Darren Webster. 

Noppert had in de openingsfase ontzettend veel moeite om de dubbels te vinden en daardoor kon King tot wee keer toe een break voorsprong pakken. Door een 110-finish was het 2-3, maar Noppert sloeg terug met een 91-finish. De Fries gooide vervolgens honderd uit met twee keer tops om 4-3 voor te komen. King gaf nu een cadeautje terug door twee pijlen te missen vanaf 57 en zo was het eerste verschil gemaakt (5-3). Toch was dat nog niet genoeg voor de zege. Met een veertien- en dertiendarter van King werd het alsnog 5-5. In de slotleg hield Noppert het voortouw en mocht het afmaken vanaf 74. Tops viel niet, alleen King miste ook een pijl voor de 70-finish. In de herkansing was het alsnog raak voor de Nederlander.

Jeffrey de Zwaan haalde de derde ronde niet. Hij verloor met 6-2 van Ricky Evans. De derde ronde staat vanavond op het programma. 

Uitslagen Players Championships Finals - Ronde II
Daryl Gurney 6-5 Ryan Searle
James Wade 6-4 Nathan Aspinall
Chris Dobey 6-3 Dave Chisnall
Steve Lennon 6-5 Cristo Reyes
Gary Anderson 6-1 Simon Whitlock
Michael van Gerwen 6-1 Keegan Brown
Peter Wright 6-2 Max Hopp
Krzysztof Ratajski 6-3 Adrian Lewis

Stephen Bunting 6-4 Madars Razma
Gabriel Clemens 6-5 James Wilson
Ricky Evans 6-2 Jeffrey de Zwaan
Stephen Burton 6-3 Darren Webster
Brendan Dolan 6-3 Ian White
Danny Noppert 6-5 Mervyn King
Jonny Clayton 6-5 Michael Smith
Joe Cullen 6-4 Steve Beaton

Programma derde ronde
James Wade v Chris Dobey
Gary Anderson v Joe Cullen
Michael van Gerwen v Stephen Burton
Peter Wright v Stephen Bunting

Stage Two
Steve Lennon v Gabriel Clemens
Brendan Dolan v Daryl Gurney
Jonny Clayton v Ricky Evans
Krzysztof Ratajski v Danny Noppert