Bayern ziet Dortmund verder uitlopen na late gelijkmaker

Bayern München is verder achterop geraakt in de Bundesliga. De landskampioen kwam niet langs Fortuna Düsseldorf, terwijl Borussia Dortmund wel won.

Bayern München - Fortuna Düsseldorf 3-3
Zonder Arjen Robben, die genoegen moest nemen met een reserverol, kende Bayern aanvankelijk niet al te veel problemen met het dit seizoen op vreemde bodem nog zegeloze Fortuna Düsseldorf. De ploeg van trainer Niko Kovac opende de score na zeventien minuten voetballen. Het bezoek kreeg de bal niet weg na een hoekschop, waarna Niklas Süle in de drukte raak schoot. Kort erna volgde de 2-0: Thomas Müller werd met een lange bal bereikt door Jérôme Boateng, waarna de international van Duitsland oog in oog met doelman Michael Rensing geen fout maakte.

Doordat Dodi Lukebakio vervolgens in de voorlaatste minuut van de eerste helft voor de aansluitingstreffer tekende, bood de ruststand toch nog enig perspectief voor Fortuna Düsseldorf. Bayern kwam na de onderbreking echter sterk uit de kleedkamer en wist zijn voordelige marge van twee na een uur weer in ere te herstellen. Robert Lewandowski bediende Müller met een fraai hakje, waarna laatstgenoemde vanaf een meter of zeventien de verre hoek vond. Negentien minuten voor tijd mocht Robben alsnog opdraven, maar een prettige invalbeurt werd het niet voor de Nederlander. Lukebakio zorgde een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer en tekende in de derde minuut van de blessuretijd ook nog voor de 3-3.

FSV Mainz - Borussia Dortmund 1-2
Dortmund begon goed aan de wedstrijd in de Opel Arena en kreeg enkele kopkansen, maar de bal ging er niet in. Mainz kroop hierna uit de schulp en kreeg mogelijkheden via Jean-Philippe Mateta, Pierre Kunde en Aaron Martin, maar Roman Bürki gaf zich niet gewonnen. In de tweede helft werd er wél gescoord. Paco Alcácer viel in voor Mario Götze en koud in het veld tikte hij de openingstreffer binnen na een pass van Marco Reus. De Spanjaard maakte alweer zijn achtste treffer in de Bundesliga als invaller.

BVB hield die voorsprong echter niet vast, want Robin Quaison schoof na zeventig minuten de 1-1 tegen de touwen. De punten gingen desondanks mee naar Westfalen, met dank aan een schitterend schot van Pisczek. Jean-Paul Boëtius viel na 77 minuten in voor Alexander Hack. Dortmund blijft dus koploper en het heeft nu negen punten voorsprong op Bayern, dat nu vijfde staat.