UFC Fight Night 141: Overeem tegen debutant

Zaterdagmiddag was het weer een mogelijkheid om lekker op de bank, rechtstreeks, een UFC-gala te volgen. UFC Fight Night 141 werd gehouden in de Chinese hoofdstad Beijing, met vele spectaculaire lokale helden uiteraard, maar vooral ook met Nederlands MMA-grootheid Alistair Overeem. Twee zwaargewichtpartijen aan het einde van het gala, een gewichtsklasse waar de knockout altijd op de loer licht.

Overeem heeft zijn laatste twee partijen zwaar verloren, met twee knockouts tegen Curtis Blaydes en Francis Ngannou. Beide vechters kwamen deze middag na Overeem in actie, maar Overeem mocht het publiek opwarmen. Een derde achtereenvolgend verlies, deze keer tegen UFC-debutant Sergey Pavlovic, zou funest kunnen zijn voor de Nederlander. De ongeslagen Rus kwam goed voorbereid en in vorm de octagon binnnen.

UFC-debutant Pavlovich was door de bookmakers zelfs aangewezen als lichte favoriet tegen de goedbetaalde veteraan Overeem. In het begin van de eerste ronde leek hij zijn favorietenrol dan ook waar te maken door met een keiharde rechtse op het hoofd van Overeem de Nederlandse reus hard te raken. The Reem wankelde, maar wist zich wonderbaarlijk genoeg te herstellen. Pavlovich wilde dit echter niet afwachten en dwong Overeem tegen het hek van de octagon en bewerkte de Nederlander met zijn vuisten. Zonder al te veel resultaat.

De ervaring van Overeem kreeg laat in de eerste ronde dan toch de overhand. Met een mooie take-down wist hij zijn Russische tegenstander op het canvas te krijgen en met een heerlijke ouderwetse ground-and-pound sloeg Overeem het licht uit bij zijn tegenstander die niets anders kon doen dan in foetushouding op de grond liggen. De scheidsrechter stopte het gevecht in de eerste ronde met nog 38 seconden op de klok.


Overeem maakt het af (Bron: Youtube) 

Francis Ngannou vs Curtis Blaydes
sja, .... wat moet ik hier van vertellen. Knockoutoverwinning van Ngannou. Na 46 seconden. Hieronder het gehele gevecht.

Volledige uitslag UFC Fight Night 141 en hieronder nog wat hoogtepunten:
Francis Ngannou verslaat Curtis Blaydes via KO (stoten, ronde 1)
Alistair Overeem verslaat Sergey Pavlovich via TKO (stoten, ronde 1)
Song Yadong verslaat Vincent Morales na jurybesluit (30-27 x3)
Li Jingliang verslaat David Zawada via TKO (stoten, ronde 3)
Alex Morono verslaat Song Kenan na jurybesluit (30-27 x3)
Wu Yanan verslaat Lauren Mueller na opgave (armklem, ronde 1)
Rashad Coulter verslaat Hu Yaozong na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Weili Zhang verslaat Jessica Aguilar na opgave (armklem, ronde 1)
Liu Pingyuan verslaat Martin Day na jurybesluit (29-28 x2, 28-29)
Yan Xiaonan verslaat Syuri Kondo na jurybesluit (30-27 x3)
Kevin Holland verslaat John Phillips na opgave (rear-naked choke, ronde 3)
Louis Smolka verslaat Su Mudaerji na opgave (armklem, ronde 2)