Hubert laatste GP3-kampioen

Anthoine Hubert heeft zich gekroond tot kampioen in de GP3, de klasse onder de Formule 1 en Formule 2. De Fransman was op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi niet de beste, maar het was voldoende voor de titel met alleen de race op zondag nog te gaan.

Polesitter en titelkandidaat Nikita Mazepin pakte bij de start de leiding, maar Leonardo Pulcini kwam er al snel voorbij. Anthoine Hubert sloot aan op de derde plek, wat met Mazepin op plek twee genoeg zou zijn voor de titel.

Die titel kwam halverwege nog wel veel dichterbij voor Hubert: Mazepin kreeg tien seconden tijdstraf wegens het afsnijden van een bocht na een mislukte inhaalactie op Pulcini. Een behoorlijk zware straf, want hij kwam gewoon achter Pulcini de baan weer op, terwijl Hubert er ruim achter zat.

In de laatste ronde werd Hubert nog van het podium gedrukt, hoewel hij zich met het oog op het kampioenschap niet al te hevig verzette tegen de aanval van David Beckmann. De Fransman bleef ook nog precies binnen de tien seconden achter Mazepin en dus eindigde hij gewoon alsnog als derde.

Pulcini won de race, voor Beckmann, Hubert, Callum Ilott en de teruggezette Mazepin, maar het feest was er vooral bij Hubert: hij is de laatste GP3-kampioen alvorens de klasse volgend jaar overgaat in de Formule 3.