NFL: Saints ook op Thanksgiving ongenaakbaar, Cowboys kloppen Redskins

Het was donderdag Thanksgiving en dat betekent in de VS natuurlijk het een en ander. Je helemaal vol vreten, veel korting en bovenal, football! In de NFL stonden donderdag dan ook drie wedstrijden op het programma, in plaats van de gebruikelijke ene wedstrijd.

De New Orleans Saints begonnen het seizoen met een nederlaag, maar wonnen vervolgens negen keer op rij. Die reeks werd ook niet gestopt door de bezoekende Atlanta Falcons, want Saints-quarterback Drew Brees wist ook minder ervaren receivers te bedienden: Tommylee Lewis, Austin Carr, Dan Arnold en Keith Kirkwood ontvingen allemaal een touchdown pass van de legende. Falcons-quarterback Matt Ryan bereikte alleen Calvin Ridley en Tevin Coleman, wat niet genoeg was om de Saints te stoppen: 31-17.

De Dallas Cowboys kregen bezoek van de Washington Redskins, een van de beste rivalries in de NFL. Dankzij touchdowns van Ezekiel Elliott (Cowboys) en Vernon Davis (Redskins) stond het 7-7, waarna beide ploegen nog een touchdown scoorden. In het derde kwart sloegen de Cowboys dankzij een 90-yard touchdown pass van quarterback Dak Prescott op Amari Cooper - diens tweede touchdown - een flink gat, waarna de thuisploeg in het vierde kwart stand kon houden: 31-23.

In Detroit kregen de Lions bezoek van de Chicago Bears, waar Chase Daniels pas de derde start als quarterback uit zijn carrière maakte wegens een blessure van Mitchell Trubisky. Daniel deed het bijzonder goed en gooide touchdown passes op Taquan Mizzell en Tarik Cohen. In het vierde kwart sloegen de Bears dankzij Eddie Jackson toe: de safety onderschepte een pass van Lions-quarterback Matthew Stafford en liep de endzone in, waarmee hij de 16-23 eindstand op de borden bracht.

De beste plays van Thanksgiving football (Bron: YouTube)