'Ramos heeft twee keer anti-dopingregels overtreden'

Volgens klokkenluiderswebsite Football Leaks heeft Sergio Ramos tot tweemaal toe de anti-dopingregels overtreden.

De voetballer van Real Madrid is vorig jaar na de Champions League-finale tegen Juventus positief bevonden op de stof dexamethason, een bijnierschorshormoon dat vooral wordt gebruikt bij ernstige ontstekingen, kanker en vermoeidheid. Het gebruik van dexamethason is niet verboden maar moet van tevoren wel aangegeven worden door de teamarts, echter dat is niet gebeurd.

In april 2018 ging de Spanjaard opnieuw in de fout. Na een de wedstrijd tegen Málaga moest hij een urinetest ondergaan maar weigerde dat in eerste instantie en ging douchen. Iets dat verboden is omdat het de test kan beïnvloeden. Ramos werd door de dopingcontroleur gewaarschuwd maar negeerde dat.

Voor de zaak met betrekking tot dexamethason heeft Real Madrid van de UEFA een waarschuwing gekregen. Voor het weigeren van de dopingtest heeft het Spaanse antidopingautoriteit AEPSAD aan Real Madrid laten weten dat er geen regels zijn overtreden.

In een reactie op de publicatie van Football Leaks heeft Real Madrid laten weten dat Ramos de anti-dopingregels nooit heeft overtreden. Bovendien stelt de Spaanse club dat de UEFA de zaak heeft onderzocht en direct heeft gesloten omdat voetballer en club geen overtredingen hebben begaan.