Schöne verlengt met een jaar bij Ajax

Lasse Schöne heeft zijn aflopende contract bij Ajax verlengd. De Deense middenvelder blijft een jaar langer verbonden aan de Amsterdammers.

Ajax had in het vorige contract van Schöne de optie om de samenwerking met een jaar te verlengen. "Ik ben blij dat die optie gelicht is", zegt de routinier vrijdag in gesprek met Ajax TV . De 32-jarige Deen is inmiddels aan zijn zevende seizoen bij de Nederlandse recordkampioen bezig.

Logischerwijs is hij daardoor ook één van de meest ervaren spelers in de selectie. "Dat bevalt mij erg goed", reageert hij. "Dat is makkelijk om nu te zeggen, omdat we goed presteren. Maar het is een hele leuke groep, die hongerig is naar prijzen. Je merkt dit aan alles. Volgens mij is dat ook te zien. We willen wat bereiken en dat is heel mooi om mee te maken."

Schöne werd in de zomer van 2012 door Ajax transfervrij overgenomen van NEC. De ervaren middenvelder heeft al meer dan 250 officiële wedstrijden voor de club gespeeld. Dit seizoen kwam hij in tien van de twaalf competitieduels in actie en telkens had hij een basisplaats.