FOK! Wat een weer: waterkoud met in het zuiden en oosten regen

Goeiedag!  

Het is nog steeds aan de frisse kant buiten, zo ervoeren we ook gisteren weer. Het was wel heel rustig weer. We hadden een afwisseling van wolkenvelden en af en toe een beetje zon, al stelde dat niet veel voor. Toch was het ook niet heel somber. Het was namelijk vooral SC-bewolking dat overheerste en geen stratus of andere lage bewolking. Heel lokaal viel er een spatje regen, maar dat was nauwelijks waarneembaar op de radar. 

Na een nacht met opklaringen en hier en daar wat vorst, neemt vandaag de bewolking (deels) toe. Dit op nadering van een storing. Echter, niet het hele land krijgt hiermee te maken helaas. Regenliefhebbers in het westen o.a in Haarlem die al zo tekort komen, bijten waarschijnlijk opnieuw in het stof. Ook in het noorden is de kans op regen klein tot nihil. Als eerste gaat het in het zuiden regenen en die regen bereikt ook nog het oosten van het land. Daar blijft die storing echter slepen en trekt niet verder noord- of westwaarts. Aan het einde van de dag kan, als de intensiteit van de neerslag groot genoeg is, de regen over gaan in natte sneeuw. Wit lijkt het niet te worden, want het kwik blijft wel boven 0. De zon speelt een ondergeschikte rol.

De maxima liggen rond de 3 a 4 graden en er staat een matige tot vrij krachtige noordoostelijke wind. In het zuiden wordt de wind later veranderlijk en neemt daarbij wat in kracht af.

Zondag is het overwegend bewolkt, maar droog. 

Fijn weekend!  

Nederland

De trein + de zon. (Foto: DJMO)
De zonsondergang vanuit de trein met SC-bewolking. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!