Moerenhout nieuwe bondscoach bij de wielerbond

Koos Moerenhout is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse wegwielrenners. De 45-jarige oud-renner gaat zijn functie combineren met zijn met zijn werkzaamheden bij de Amerikaanse pro-continentale ploeg Hagens Berman Axeon, waar hij ploegleider is.

Moerenhout is de opvolger van Thorwald Veneberg, die doorgeschoven is naar de positie van directeur binnen wielerunie KNWU. Ook de vrouwen hebben een nieuwe bondscoach. Eerder deze week werd bekend dat Loes Gunnewijk dat gaat doen. Veneberg combineerde eerst zowel de mannen als de vrouwen op de weg, maar nu hij door is geschoven naar directeur was die combinatie niet meer mogelijk.

Ook is er een nieuwe bondscoach voor de mannen onder de 23. Dat gaat Adriaan Helmantel doen. Helmantel komt over van Sunweb, waar hij de trainer was van Tom Dumoulin, en gaat naast de beloften meerdere functies doen bij de KNWU. Hij gaat als performance coach van de duurrenners op de baan aan de slag en coacht de mannen en de vrouwen tijdens de tijdritten op de mondiale wegkampioenschappen.

De KNWU zoekt nog wel een bondscoach voor de sprinters op de baan. Voormalig bondscoach Bill Huck stapte in september op bij de nationale wielerbond.